Yorben: Nog een laat verslagje van het BK van afgelopen zaterdag 01/06, maar beter laat dan nooit zeker? 😉

Dit jaar vond het BK sprint triatlon plaats in Sint-Laureins, waar ik in 2017 Belgisch kampioen was bij de junioren. Het zwemmen ging oké. Ik kwam bij de grote groep uit het water. Na een vlotte wissel kon ik me redelijk vooraan in de achtervolgende groep positioneren. Het fietsen ging vlot en met de hulp van men teammakker, Adam Lambrechts, hebben we vrij snel de groep voor ons kunnen bereiken. Nu was er enkel nog een kleine kopgroep weg van 3 man. Na een goede wissel moest ik enkel nog lopen. Het lopen verliep zeeeeeer stroef. Ik kon totaal men tempo niet vinden. Enkel de laatste 2km begon ik er door te komen en kon ik mijn tempo toch wat opdrijven. Ik eindigde 12de algemeen en 4de belofte. Spijtig dat deze offday gebeurt op een BK. Er had meer moeten inzitten, maar dat was jammer genoeg niet het geval. Op naar de volgende (T3 Antwerpen 23/06) #ZAMAROwilier #VedetteSport #Giro #High5 #SWS

📸: Nady D’Hondt

foto: Nady D’Hondt