Kristof Van Daele

Kristof Van Daele woont in Rumst, werkend als leerkracht LO op een school voor buitengewoon onderwijs én is ook een zelfstandig coach.
Hij begon zelf reeds op jonge leeftijd te zwemmen. In 1997 ging hij over naar triatlon nadat hij zijn broer zijn eerste stappen zag zetten in de triatlonwereld. Hij weet vooral nog van die tijd dat een goede jeugdbegeleiding in een club niet zo vanzelfsprekend was. Hij vindt dat er ondertussen wel meerdere clubs zijn die een goede jeugdwerking proberen uit te werken. Hij heeft zich ondertussen zo bijgeschoold dat hij tracht om de jeugd mee verder te laten ontwikkelen tot op een topniveau. Hopelijk ooit iemand tot op internationaal niveau…
In 2007 behaalde hij zijn Bachelor Lichamelijke opvoeding. Tussen de jaren 2010 en nu behaalde hij verschillende diploma’s met als summum “Trainer B zwemmen” en “Trainer A triatlon”.
Als triatloncoach vindt hij het niet vanzelfsprekend om een specialist te zijn in al de disciplines die triatlon omvatten. Als trainer startte hij zijn carrière in een zwemclub omdat hij zich vooral wou specialiseren in de zwemdiscipline.
Binnen KTT zal hij de komende jaren vooral ondersteuning bieden daar waar nodig is. Het KTT-ZAMARO-PROteam kan ook op hem rekenen om het jeugdig & talentvolle team nog sterker te maken. Hij is ervan overtuigd dat het team mooie resultaten zal neerzetten op de nationale topwedstrijden én ook verder zal groeien op internationale wedstrijden.